top of page

Apps voor ouderlijk toezicht


Apps voor ouderlijk toezicht (beter gekend als parental control apps) zijn ontworpen om ouders te helpen hun kinderen online en offline veilig te houden. Deze apps bieden verschillende functies en hulpmiddelen om een veilige en verantwoorde digitale ervaring voor kinderen te bevorderen.


We sommen enkele veelvoorkomende functies op. Onderaan de blog vind je een top 5 van de beste parental control apps van 2023!


Het filteren van de inhoud

Deze apps kunnen ongepaste websites, toepassingen of inhoud blokkeren of filteren op basis van vooraf bepaalde criteria of categorieën. Ze zorgen ervoor dat kinderen niet worden blootgesteld aan expliciet of schadelijk materiaal.


Beheer van app- en apparaatgebruik

Met deze apps kunnen ouders grenzen stellen aan de hoeveelheid tijd die kinderen op hun apparaten of specifieke applicaties doorbrengen. Ouders kunnen schema's of tijdsbeperkingen instellen om overmatige schermtijd te voorkomen.


Monitoring en rapportage

Met deze apps kunnen ouders de online activiteiten van hun kinderen controleren, waaronder bezochte websites, zoekopdrachten, interacties op sociale media en berichten. Sommige apps bieden gedetailleerde rapporten en meldingen om ouders op de hoogte te houden van het digitale gedrag van hun kinderen.


Locatiebepaling

Veel apps voor ouderlijk toezicht bieden functies voor GPS-tracking om ouders te helpen de huidige verblijfplaats van hun kinderen te bepalen. Deze functie kan de veiligheid vergroten en ervoor zorgen dat kinderen zich in aangewezen gebieden bevinden.


Afstandsbediening en apparaatvergrendeling

Met sommige apps kunnen ouders de apparaten van hun kinderen op afstand bedienen en beheren. Ze kunnen apparaten ver- of ontgrendelen, de toegang tot specifieke apps of functies beperken en zelfs op afstand gegevens wissen in geval van verlies of diefstal.


Veilig zoeken en browsen

Apps voor ouderlijk toezicht bieden vaak veilige zoekopties die expliciete of ongepaste inhoud uit de resultaten van zoekmachines filteren. Ze bieden ook veilige browsing mogelijkheden om kinderen te beschermen tegen toegang tot schadelijke websites of phishingpogingen.


App- en gamebeperkingen

Ouders kunnen de toegang tot specifieke applicaties of games blokkeren of beperken op basis van leeftijdsclassificaties of hun eigen oordeel. Dit helpt ervoor te zorgen dat kinderen zich bezighouden met inhoud die geschikt is voor hun leeftijd.


Hoewel apps voor ouderlijk toezicht nuttige hulpmiddelen kunnen zijn, is open communicatie tussen ouders en kinderen over digitale veiligheid en verantwoordelijk online gedrag van cruciaal belang.

 

Top 5 beste parental control apps van 2023:


Qustodio — Beste algehele ouderlijk toezicht app voor kinderen van alle leeftijden in 2023.


Net Nanny — Beste voor webfilters (met goed schermtijdbeheer).


Norton Family — Beste voor meerdere apparaten of grote gezinnen (onbeperkte verbindingen).


Bark — Beste voor niet-invasieve monitoring (met uitstekend toezicht op sociale media).


FamiSafe — Beste voor tieners (met unieke monitoringsfunctie voor rijveiligheid).


De meeste erkende parental contral apps zijn betalend. De prijs is afhankelijk van het aantal aangesloten apparaten (laptop, smartphone of tablet) en de functies die de apps bevatten.


Prijzen schommelen rond de 30 euro per jaar voor 1 apparaat of 50-80 euro per jaar voor meerdere apparaten.

81 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven
bottom of page