top of page
werken bij wegwijs collega's

Onze thuisbegeleiders bieden deskundige begeleiding om kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking en hun netwerk in hun kracht te zetten. We bouwen mee aan een leven zo gewoon als mogelijk, zo speciaal als nodig.

 

Ben jij degene die een meerwaarde kan zijn voor ons team? Solliciteer dan op onze vacatures of spontaan, vind een stageplaats of help ons als vrijwilligerswerker.

Werken bij Wegwijs

Werken bij Wegwijs

Maak jij het verschil voor onze cliënten?

Als thuisbegeleider biedt je begeleiding en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking en hun netwerk. Je bouwt mee aan een leven dat zo gewoon is als mogelijk, en zo speciaal is als nodig. Door elke keer opnieuw begeleiding op maat aan te bieden, blijf je jezelf als thuisbegeleider dagelijks uitdagen. Je komt zowel bij de cliënten of gezinnen aan huis, maar indien hier vraag naar is, kan er ook begeleiding of ondersteuning worden aangeboden op de school van het kind of de werkomgeving van de volwassene. Met elke cliënt ga je een begeleidingstraject aan voor een bepaalde periode.

De planning van je afspraken en huisbezoeken bepaal je zelf, waardoor je flexibele uurrooster creëert. Daarnaast werk je vaak regio gebonden en dus dicht bij huis.

Op ons hoofdkantoor in Zonhoven kan je steeds terecht bij collega’s van je eigen team, je teamcoach of collega’s van het secretariaat, die je kunnen bijstaan bij administratieve vragen. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om van thuis te werken, om administratieve taken uit te voeren. Je neemt maandelijks deel aan teamoverleggen, intervisies en werkgroepen rond verschillende thema’s. En je krijgt voldoende kansen om deel te nemen aan interne en externe vormingen, om te groeien als begeleider.

Tot slot krijg je je eigen laptop, een werkgsm, kilometervergoeding en korting op verschillende webshops en tickets via Benefits at Work.

Vacatures

Begeleider Residentie Vijverplein

Deeltijds (80%) – bepaalde duur

Solliciteer spontaan

Ben jij iemand die ons team van enthousiaste thuisbegeleiders kan verrijken? Spontaan solliciteren kan altijd!

Vul het sollicitatieformulier in of stuur een mail naar info@wegwijs.stijn.be met jouw cv en een motivatiebrief. Vermeld voor welke functie of doelgroep je interesse hebt. We laten je steeds weten of je al dan niet in aanmerking komt.

Sollicitatieformulier

Voeg je CV toe

Bedankt! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Stage lopen bij Wegwijs

Ben jij opzoek naar een fijne stageplaats waar je veel van opsteekt?​

 

Heb je een warm hart voor mensen met een beperking? Wil je de theorie van je studie omzetten in praktijk? Als stagiaire bij Wegwijs kom je terecht in een aangename en warme leerplek om je groei als toekomstige begeleider verder te ontwikkelen. 

Wij nemen stagiairs aan voor de volgende functies/locaties:

 • Thuisbegeleiding (bachelor of master in een sociale en/of pedagogische studierichting)

 • Leefgroepbegeleiders in Residentie Vijverplein, Zutendaal (bachelor of master in een sociale en/of pedagogische studierichting)

Interesse?

Vul het sollicitatieformulier in of stuur een mail naar info@wegwijs.stijn.be. We laten je zo snel mogelijk weten wat de mogelijkheden zijn.

Stage
Sollicitatieformulier

Studentenjob

Heb je zin in een studentenjob tijdens de maanden juli – augustus of doorheen het jaar ? 

Heb je een warm hart voor mensen met een autisme? Werk je graag dicht bij huis? Dan is werken als jobstudent bij Residentie Vijverplein of in brasserie/dagcentrum De Kapelanij misschien iets voor jou! Je komt terecht in een gezellig team en informele sfeer.

Je kan bij ons terecht voor een studentenob als:

 • Zaalpersoneel voor de brasserie Kapelanij (vanaf 16 jaar)

 • Leefgroepbegeleider voor volwassenen met autisme (vanaf 18 jaar – sociale en/of pedagogische studierichting en/of meerdere langdurige relevante stages)

Interesse?

Vul het sollicitatieformulier in of stuur een mail naar info@wegwijs.stijn.be. Laat ons weten waarom jij een meerwaarde kan bieden aan ons team als jobstudent en we nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een verkennend gesprek. 

Studentenjob
studentenjob in de kapelanij

Vrijwilligerswerk

AUTITHEEK

Ben jij ouder dan 18 jaar? Stel je dan kandidaat om vrijwilliger te worden in onze Autitheek.

 

We bieden je een warme vrijwilligersplaats met ruimte voor persoonlijke groei. Er is steeds lekkere koffie of thee aanwezig en je kan genieten van leuke babbels met onze bezoekers, medewerkers en andere vrijwilligers. 

We zorgen voor ondersteuningen tijdens de opstartperiode, zodat je jezelf helemaal thuis voelt in onze Autitheek. Ook na de opstart kan je steeds rekenen op onze ondersteuning en hulp. Je krijgt een gratis lidmaatschap en je geniet van een vrijwilligersverzekering. 

Wat verwachten we van jou?
 • Geen specifieke opleiding of achtergrond nodig. Enige kennis van computers is handig, maar niet noodzakelijk. We voorzien hiervoor de nodige opleidingen.

 • Je kan jezelf op donderdag een halve dag per maand vrijmaken, waaruit je kan kiezen uit voormiddag (9u00 – 13u00) of namiddag (13u00 – 16u30). Natuurlijk mogen dit ook meerdere dagmomenten zijn.

 • Je vindt het leuk om met onze bezoekers contact te leggen, uit te leggen hoe onze Autitheek werkt en kleine administratieve taakjes te doen. Je kan deze taken zelfstandig uitvoeren.

 • Je bent bereid om een engagement van 1 jaar aan te gaan.

Mogelijke taken zijn:
 • Mensen helpen met boeken / spellen zoeken

 • Boeken sorteren

 • Boeken plastificeren

 • In- uit scannen van boeken

 • Inventaris maken van materialen

 • Spelmateriaal, snoezelkoffer beheren, nakijken op volledigheid

 • Inscannen van materialen waaronder nieuwsbrieven van bv autisme centraal.

 

Interesse?

Stuur een mailtje naar vrijwilligers@wegwijs.stijn.be, waarin je jezelf kort voorstelt. We nemen daarna zo snel mogelijk contact op voor een kennismakingsgesprek.

Vrijwilligerswerk

RESIDENTIE VIJVERPLEIN

In Residentie Vijverplein, onze woonopvang voor volwassenen met autisme in Zutendaal, bieden we zowel woonondersteuning als dagopvang aan. Maar als we onze bewoners nog wat extra’s willen bieden, zijn andere helpende handen meer dan welkom

Vrijwilligers zijn belangrijk, niet alleen in de indirecte ondersteuning (zoals kookactiviteiten, poets of groenonderhoud) maar ook in direct contact met onze bewoners (zoals spelletjes spelen, wandelen of een andere uitstap maken). Op deze manier vergroten we het sociale netwerk van onze gasten.

Denk je eraan om vrijwilliger te worden binnen onze organisatie? Dan ontvangen wij je graag met open armen. Jong of oud, voor iedereen hebben we een passende taak.

Aanmelden kan via ver.vijverplein@lsa1.stijn.be of 089/56 98 00. We bekijken de mogelijkheden en nodigen je uit voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

vrijwilligerswerk autitheek
Vrijwilligerswerk
bottom of page