top of page
autitheek Wegwijs

Autitheek

De Autitheek is een documentatie- en informatiecentrum over autisme en gerelateerde thema's. Iedereen (ouders, hulpverleners, studenten, andere diensten, …) krijgt er de kans om meer te weten te komen over autisme.

De Autitheek is elke donderdag open van 9:00 tot 16:30 uur. 

Een  vrijwilliger is aanwezig om u verder te helpen.

 

Lukt dit moment niet, maar wil u toch graag een bezoekje brengen, dan kan dit na afspraak via info@wegwijs.stijn.be.

      Donkweg 49, 3520 Zonhoven 

Meer specifiek bestaat de Autitheek uit een bibliotheek, videotheek en spelotheek. Zo is er een ruim aanbod aan boeken, folders en dvd’s over autisme en aanverwante thema’s. Daarnaast is er autismespecifiek spelmateriaal of gekend speelgoed dat we zelf autiproof maakten. In de themadozen is er praktisch uitgewerkt materiaal terug te vinden. Zo is er een boosdoos, eetdoos, vrijetijdsdoos, volwassendoos,...

> Bekijk hier ons uitleenmateriaal

Autitheek en spelotheek

VISUELE RONDLEIDING

spelotheek Wegwijs

De snoezelkoffer is tot stand gekomen dankzij de financiële steun van Rotary Club Zonhoven.

Snoezelkoffer

Door een andere zintuiglijke verwerking van prikkels bij personen met autisme kunnen ze vaak onder- of overprikkeld worden. En daar willen we met de snoezelkoffer op inspelen aan de hand van zorgvudlig geselecteerde materialen. 

Personen die snel overprikkeld raken, kunnen bijvoorbeeld weer tot rust komen door te luisteren naar rustgevende muziek, door te kijken naar bewegende vloeistoffen of door zich even af te zonderen in een gesloten ruimte zoals het tentje. Personen die snel onderprikkeld zijn, kunnen bijvoorbeeld op zoek gaan naar extra prikkels aan de hand van een verzwaringsdeken, een drukvest of een stressbal.

 

De snoezelkoffers zijn enkel uit te lenen door gezinnen in begeleiding, via de eigen thuisbegeleider.

> Bekijk hier wat de snoezelkoffer inhoudt.

bottom of page