top of page

Thuisbegeleidingsdiensten LSA en DAB fusioneren en worden samen 'Wegwijs'

Bijgewerkt op: 15 nov. 2023Vanaf 1 januari 2024 slaan de twee thuisbegeleidingsdiensten Limburgse Stichting Autisme (LSA) en Dienst Ambulante Begeleiding (DAB) de handen in elkaar en gaan we verder als één dienst, met één naam: Wegwijs.


De gekende doelgroepen van de oorspronkelijke diensten blijven behouden. We bieden begeleiding en ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met autisme, een ontwikkelingsstoornis, verstandelijke beperking, motorische beperking, NAH of degeneratieve aandoening.


Onze thuisbegeleiders komen zowel bij de cliënt of het gezin aan huis, als bij het betrokken netwerk, zoals in de school of op de werkvloer. Daarnaast bieden wij voor jongeren en volwassenen met autisme ook woonondersteuning of dagbesteding aan, in Residentie Vijverplein of de Kapelanij in Zutendaal.


Ook gezinnen met een medisch zorgenkind kunnen rekenen op de gespecialiseerde oppas van Casa Corlien.


We blijven inzetten op ondersteuning en kennisoverdracht aan professionelen Naast begeleiding aan huis voor cliënten en hun gezinnen of netwerk, blijven we inzetten op ons ondersteuningsaanbod. Met onze vormingen, een eigen uitleendienst met aangepast materiaal of hulpmiddelen, wekelijkse tips via sociale media, proberen we onze cliënten reeds op weg te zetten in hun zoektocht naar de juiste ondersteuning van hun noden.

Ook professionele hulpverleners kunnen via kennisoverdracht (outreach) rekenen op onze specifieke knowhow, om hun eigen ondersteuning beter af te stemmen op de vragen en noden van personen met een beperking.


Proces van de laatste jaren De samenwerking tussen LSA en DAB was de laatste jaren reeds intern voelbaar. Procedures tijdens de begeleiding en administratieve ondersteuning werden reeds op elkaar afgestemd. In 2024 zetten we nog meer in op de samenwerking tussen de verschillende teams, zodat we nog beter aan de specifieke noden van de cliënten en gezinnen tegemoetkomen.

Het blijft alleszins onze missie om iedereen een kans te geven om een eigen levensweg te gaan, die zo normaal is als mogelijk en zo speciaal is als nodig.


Voor jou verandert er niets! De fusie zal vooral binnen onze interne werking voelbaar zijn en alles wordt in een nieuw, fris jasje gestoken. Maar voor jou als cliënt verandert er niets!

  • Krijg je reeds begeleiding? Jouw eigen thuisbegeleider blijft jou en jouw gezin of netwerk begeleiden.

  • Sta je op de wachtlijst? Je blijft jouw plaats op de wachtlijst behouden. Er verschuift niets in de wachtlijsten.

Hoe kan je ons vanaf 1 januari bereiken of contacteren?

Ons adres en telefoonnummer blijven hetzelfde:

  • Adres: Donkweg 49, 3520 Zonhoven

  • Telefoonnummer: 011 55 99 60

De website wordt in een nieuw jasje gestoken én krijgt een nieuwe naam: www.wegwijslimburg.be.


Het algemeen mailadres wordt aangepast naar info@wegwijs.stijn.be. De persoonlijke mailadressen van de thuisbegeleiders en medewerkers blijven hetzelfde.


Zit je nog met vragen of bezorgdheden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen! Ons secretariaat of jouw eigen thuisbegeleider zullen voor je klaarstaan om alle vragen en bezorgdheden zo goed als mogelijk te beantwoorden.


167 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page