top of page

Wereld Autisme Dag - webinar aanbod


Net zoals vorig jaar hebben de diensten binnen de Liga Autisme Vlaanderen (Het Raster vzw, Tanderuis vzw, vzw Victor en Limburgse Stichting Autisme) opnieuw een interessant webinaraanbod ontwikkeld naar aanleiding van Wereld Autisme Dag. Dit aanbod is bedoeld voor ouders, mensen met autisme zelf, leerkrachten, hulpverleners, sportlesgevers, animatoren…


De webinars zijn gratis te bekijken van maandag 27 maart t.e.m. zondag 16 april.


Het geven van uitleg (op maat) over de diagnose helpt kinderen, jongeren en volwassenen om zichzelf beter te begrijpen, inzicht te krijgen in wat nodig is om zich goed te voelen en verwachtingen aan te passen aan wat mogelijk is. Maar hoe pak je psycho-educatie aan, als ouder of als hulpverlener? Het geven van uitleg (op maat) over de diagnose helpt kinderen, jongeren en volwassenen om zichzelf beter te begrijpen, inzicht te krijgen in wat nodig is om zich goed te voelen en verwachtingen aan te passen aan wat mogelijk is. Maar hoe pak je psycho-educatie aan, als ouder of als hulpverlener? Wat zijn de do’s en don’ts? En welke hulpmiddelen kan je hiervoor gebruiken?


Voor wie: ouders en hulpverleners

Duur: 21 minDeze webinar is bedoeld voor animatoren en medewerkers uit het jeugdwerk. Wil je graag te weten komen met welke zaken je best rekening houdt als er een kind of jongere met autisme in jouw groep zit op kamp of in de jeugdbeweging? We geven je 10 tips die van jou een autismevriendelijke begeleider maken in je jeugdbeweging.

Voor wie: animatoren en medewerkers uit het jeugdwerk

Duur: 19 minDeze webinar is bedoeld voor coaches en trainers in een sportclub. Ben je benieuwd met zaken je best rekening kan houden in de aanpak van kinderen of jongeren met autisme? We zullen jullie 10 tips geven om autismevriendelijk om te gaan met iemand met autisme in je sportclub.


Voor wie: coaches en trainers

Duur: 15 minIn deze webinar stellen we eerst de bijzondere broer-zus relatie voor, alsook de kwaliteit van leven van brussen gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Daarna zoomen we in op het begeleidingsaanbod in groep en individueel in de verschillende thuisbegeleidingsdiensten. We werpen ook een blik op een aantal brussenboekjes en realisaties vanuit de Liga Autisme Vlaanderen.


Voor wie: ouders en hulpverleners

Duur: 31 minHoe ziet de structuur van ons onderwijs er uit? Welke hulp voor leerlingen met autisme kan er op een school geïnstalleerd worden? Hoe uit het autisme zich op school? En hoe kan er rekening mee gehouden worden? Zowel ouders als leerkrachten kunnen het ontdekken in deze webinar over autisme en onderwijs.


Voor wie: ouders en leerkrachten

Duur: 14 minWe zijn heel benieuw wat je van de webinars vond! Laat het ons daarom zeker weten via deze link.

634 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page