top of page

10 leuke herfstactiviteiten voor binnenshuisDe herfstvakantie staat weer voor de deur. Maar hoe vermaak je de kids als het buiten slecht weer , koud of nat is? Wij delen onze 10 leukste doe-activiteiten voor binnenshuis


  1. Maak een hut: onder de tafel, achter de gordijnen of in de kast. Dat is toch een van de leukste dingen om binnen te doen met kinderen? Als je zelf een speeltent hebt, kan je die opzetten en leuk inkleden met lichtjes, kussens en dekentjes. In de tent zijn de activiteiten eindeloos: lees een leuk of spannend boek, luister muziek, kijk een filmpje op de tablet...

  2. Eindeloos bouwen met Lego, Duplo, houten blokken... Bedenk samen een tof ontwerp en bouwen maar!

  3. Het Wobbel balansbord is houten speelgoed waar kinderen heerlijk hun fantasie op los kunnen laten. Je kan het gebriuken als balansbord, schommel, brug, winkeltje, hut, opstapje, racebaan, loungestoel of de rug van een olifant. Kortom de mogelijkheden zijn eindeloos! Het staat mooi in huis, stimuleert balans en evenwicht en is goed voor de creativiteit.

  4. Gezellig samen spelletjes spelen is één van de favoriete binnen activiteiten voor kinderen. Ben je nog op zoek naar een nieuw, leuk spelletje? In onze Spelotheek vind je een heel assortiment aan (auti-vriendelijke) gezelschapspelletjes terug!

  5. Soms vinden kids het fijn om even alleen een spelletje te doen. Dan zijn smart games leuk. Ook heel wat smart games vind je terug in onze spelotheek.

  6. Op zoek naar rustgevende kinderactiviteiten binnen? Laat de kinderen dan kleuren en kleur zelf mee. Zoek op internet jullie favoriete kleurplaten en print ze uit.

  7. Knutselen: op Pinterest vind je heel wat leuke knutselideeën in het herfstthema. Ga samen met de kinderen opzoek naar een leuk idee en ga aan de slag.

  8. Een thuisbioscoop is natuurlijk ook heel gezellig. Popcorn en een lekker drankje erbij, gordijnen dicht en met zijn allen tegen elkaar op de zetel.

  9. Samen aan de slag gaan in de keuken. Haal de bakker in jezelf naar boven en bak samen koekjes, cake of cupcakes. Bakvormpjes kunnen het bakken extra leuk maken. En vergeet natuurlijk niet om achteraf samen van al dat lekkers proeven. Smakelijk!

  10. Sportief in huis: Wil je tot rust komen met yoga of heb je liever uitdagendere activiteiten? - Veel kinderen vinden samen yoga doen heel leuk. Op rustbox.be vind je heel wat leuke yoga activiteitjes. - Ga lekker samen dansen op de favoriete muziek van de kinderen. - Maak een hindernissenparcours met kussens en stoelen, eventueel in combinatie met je sofa. - Zet per kind een wasmand neer en laat ze proberen een bal in elkaars wasmand te gooien. - Maak een evenwichtsbalk waar je kind over moet stappen, lopen, springen... Dit kan je heel eenvoudig maken door masking tape of verftape op de grond te plakken.

77 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page