top of page
belevingsparcours autisme

Belevingsparcours autisme

Hoe is het voor een persoon met autisme om op prikkels te reageren? Hoe beleeft hij zijn omgeving? Hoe werken zijn hersenen en welke reacties komen er uit voort? Aan de hand van een aantal opdrachten en proeven kan je zelf ervaren hoe het is om te leven met autisme.

Wat is het belevingsparcours?

Met het belevingsparcours wordt er kennisgemaakt met het letterlijk denken, de zintuiglijke ervaringen, stroeve motoriek, ... Dit is de ideale manier voor ouders en hulpveleners om zich in te leven in de denkwereld van kinderen of volwassenen met ASS.

Dit belevingsparcours is specifiek gericht op ouders of grootouders van kinderen met ASS die op de wachtlijst staan of in begeleiding zijn.

Inhoud

De opdrachten worden gedaan in groep en elke opdracht wordt per 2 uitgevoerd. Bij iedere opdracht volgt er een kleine uitleg rond de inhoud betreffende autisme en bespreken we de eigen beleving bij de opdrachten.

Tijdens de autismeweek van 2019 kregen we bezoek van TV Limburg. De journalisten namen zelf deel aan het belevingsparcours. Bekijk hierlangs het filmpje.

tvl reportage belevingsparcours autisme
​Kostprijs

20,00 EUR per deelnemer.​

Inschrijvingsvoorwaarden
  • ​De inschrijving staat op naam van het kind met de diagnose autisme.

  • Deze cursus behoort tot het aanbod van Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Uw kind mag geen gebruik maken van het aanbod van Niet Rechtstreekse Toegankelijk Hulp, zoals een semi-internaat. 

  • Bij de inschrijving gaat u akkoord met de RTH-overeenkomst. Er worden RTH-sessies geregistreerd op naam van het kind met de diagnose autisme. Hiervoor hebben wij het rijksregisternummer van uw kind nodig. 

  • Bij inschrijving gaat u akkoord met de collectieve rechten en plichten.

  • Bij inschrijving gaat u akkoord met de annulatievoorwaarden.

  • Het domicilieadres van het kind moet gelegen zijn in de provincie Limburg.

Ouders en grootouders

Vrijdag

24/05/2024

09:30 - 12:00

Wegwijs,

Zonhoven

bottom of page