top of page

Binnenkijken bij de grootoudercursus


Aangezien grootouders ook vaak instaan voor de opvang van hun kleinkinderen, ook kleinkinderen met ASS, vinden we het belangrijk dat ze ook meegenomen worden in dit verhaal. Tijdens de grootoudercursus, die op 3 aansluitende voormiddagen plaats vindt, dompelden we grootouders onder in de wereld van autisme. Door hun uitleg te geven over wat autisme is, enkele misverstanden over autisme te ontkrachten, aan de hand van ons belevingsparcours zelf te ervaren wat het is om autisme te hebben, stil te staan rond enkele specifieke situaties (zoals eten, slapen, feestdagen, …) kwamen ze al direct meer te weten. Daarnaast werd er ook ruimte voorzien om ervaringen uit te wisselen met andere grootouders.


In oktober en januari vonden er weer zo'n grootoudercursus plaats. Het was heel erg aangenaam om zo’n enthousiaste groep grootouders voor ons te hebben tijdens de cursus! Mooi om te zien dat van sommige kleinkinderen zowel oma als opa aanwezig waren, van sommige kleinkinderen beide grootmoeders gezellig samen de cursus volgden, en er zelf niet-biologische grootouders zich engageerden om bij te leren over autisme. We kregen als feedback dat ze na de cursus het autisme veel beter begrijpen, beter weten hoe ze in bepaalde situaties moeten reageren en er beter over in gesprek kunnen gaan met andere familieleden.

‘Het ervaringsparcours kwam echt binnen. Het was een heel goede manier om zelf te ervaren hoe het is om autisme te hebben. Nu begrijp ik veel beter waarom mijn kleinkind het soms zo moeilijk heeft’

En een volgende reeks staat ook alweer gepland! In april start een volgende grootoudercursus in Zonhoven. En op 8 juni staat er in de namiddag ook een praatnamiddag, specifiek voor grootouders, gepland .

Wees er snel bij als je nog wilt deelnemen, want de plaatsen zijn beperkt!


‘De cursus was een goed aanknopingspunt om over autisme te praten met mijn man. Vroeger zei hij altijd dat er niks aan de hand was, maar nu ziet hij het autisme van ons kleinkind wel’.
34 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comments


bottom of page