top of page

Last minute Sinterklaastips


sinterklaas autisme tips

Morgen is het de grote dag: Sinterklaas komt vannacht! In vele gezinnen werd hier weken naar uitgekeken, maar voor kinderen met autisme kan dit veel spanning met zich meebrengen.

Wij hebben last minute nog enkele tips om de ervaring zo positief mogelijk te maken voor je kind.


  1. Maak samen plaats door het oude speelgoed op te bergen. Zo leg je de focus op het nieuwe speelgoed en is je kind minder snel afgeleid.

  2. Vertel wat je kind kan verwachten. Ouders vinden verrassingen leuk, maar voor kinderen is dit vaak te spannend of vervelend. De vorige tip van “de brief van Sinterklaas” kan hierbij een hulpmiddel zijn. Wil je de cadeaus toch graag geheim houden? Vertel je kind voor het slapen gaan hoe de ochtend zal verlopen, geef zoveel mogelijk duidelijkheid.

  3. Probeer je kindje niet te veel spanning te laten opbouwen voor morgenvroeg. Zorg voor een ontspannend badje, maak samen een mooie tekening voor de Sint, bak samen boekjes voor Piet, zing liedjes of lees een boekje voor het slapen gaan. Al deze activiteiten zorgen voor een ontspannende voorbereiding op de 'grote dag'.

  4. Zorgt pakjesochtend voor te veel spanning in de nacht? Verander het moment: de sint kan misschien niet overal tegelijk komen en komt bij jullie misschien na een schooldag of na een fijne wandeling? Wees hier creatief in.

  5. Zorg dat elektronische cadeaus al voorzien zijn van batterijen of opgeladen zijn.

  6. Haal speelgoed al uit de dozen en zet bouwpakketten alvast in elkaar. Zo staat het speelgoed meteen speelklaar en wordt instant speelgeluk meteen verzekerd.

  7. Zelf gemaakt sensorisch speelgoed is heel leuk! Doe wat ongekookte rijst, pasta of kikkererwten in kommetjes en doe er wat schepjes bij. Dit zorgt voor eindeloos speelplezier én ziet er leuk uit!

  8. Stel je verwachtingen bij: het is heel normaal dat je kind wat overweldigd is door nieuw speelgoed, sommige kinderen laten zelfs hun nieuwe speelgoed links liggen omwille van de spanning.

  9. Heeft je kind schrik omdat Sint en Piet in huis komen? Sint en Piet kunnen de cadeaus ook in de brievenbus of aan de voordeur achterlaten. Vertel je kind dat jij als ouder ervoor zorgt dat al het speelgoed klaar zal staan voor je kind.

  10. Plan de komende dagen geen of niet te veel andere activiteiten, maar geef je kind ruimte om het nieuwe speelgoed te ontdekken.

45 weergaven0 opmerkingen

Gerelateerde posts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page