top of page

Dagbesteding

In De Kapelanij, een brasserie in het hartje van Zutendaal, wordt vanuit Wegwijs horecagerichte dagbesteding aangeboden voor jongeren en volwassenen met autisme.

dagbesteding kapelanij opdienen

Horecagerichte dagbesteding in de Kapelanij

In brasserie de Kapelanij wordt vanuit Wegwijs dagbesteding aangeboden voor personen met ASS. Op ieders maat wordt er een takenpakket uitgewerkt en kan er onder begeleiding geholpen worden in de keuken en de bediening.

In de keuken wordt er geholpen bij het wassen, schillen en snijden van groenten, cake bakken, dresseren van borden, voorbereiden van gerechten, de afwas en het onderhoud van de keuken.  In de bediening behoort het opnemen van bestellingen en het bedienen van klanten tot het takenpakket.  Verder zijn er algemene taken zoals strijken, opruimen en ordenen van materialen, onderhouden van het terras enzovoort.  Ook creatieve taken worden aangeboden voor het maken van artikelen die verkocht worden in ons winkeltje ’t MagASSijntje.

Ieders takenpakket is op maat opgesteld.  Regelmatig wordt dit door de begeleiding geëvalueerd en bijgestuurd indien nodig.  Op regelmatige basis worden hiervoor gesprekken met de deelnemers georganiseerd.

Personen met een (vermoeden van de) diagnose ASS kunnen vanaf 16 jaar terecht in onze werking indien zij beschikken over middelen dagbesteding binnen rechtstreekse of niet rechtstreekse hulpverlening (RTH of PAB/PVB).

De dagbesteding is open van dinsdag tot en met vrijdag tussen 9u00 en 17u30.  Op maandag, de sluitingsdag van de brasserie, bieden we een prikkelarme dagbesteding aan. Samen met de deelnemers bekijken we de mogelijkheden om per blokken van 4,5 uur één of meerdere dagen deel te nemen aan de dagbesteding.

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?  Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek en een rondleiding.

Contactgegevens

De Kapelanij

Vijverplein 5

3690 Zutendaal​

Kapelanij dagbesteding keuken
Kapelanij dagbesteding keuken
Kapelanij dagbesteding bediening
Kapelanij dagbesteding persoonlijke begeleiding
bottom of page