top of page

Woonondersteuning
Residentie Vijverplein

Residentie Vijverplein is een wooncentrum voor volwassenen met ASS in het hartje van Zutendaal. De 17 studio’s bieden een comfortabele en individuele woongelegenheid voor bewoners.

24/7 begeleiding en ondersteuning

Bewoners van Residentie Vijverplein worden dag en dacht ondersteund en begeleid door een ervaren team van begeleiders. Er wordt steeds gezorgd dat de bewoners zich thuis voelen, hetzij permanent of enkele tot meerdere dagen per week.

woonvoorziening volwassenen autisme vijverplein zutendaal

Er is zowel ruimte voor individuele begeleiding als gezamenlijke groepsactiviteiten. Het intern dagbestedingsaanbod zorgt voor een zinvolle daginvulling, maar wordt ook afgewisseld met activiteiten buitenshuis.

​Ook bewoners die op zelfstandige basis wonen, in combinatie met hun eigen werk of daginvulling, kunnen terecht in Vijverplein.

17 studio's

​Elke studio heeft een oppervlakte van ca. 60m² met elk een aparte slaapkamer, badkamer en opbergruimte. De leefruimte bestaat uit een zit- en eetruimte en een kitchenette.

De studio’s zijn gespreid over 3 niveaus. De 7 studio’s op het gelijkvloers zijn volledig rolstoeltoegankelijk.

Alle studio’s bezitten afzonderlijke aansluitingen en meters voor nutsvoorzieningen.

Gemeenschappelijke ruimtes

Voor groepsactiviteiten kan er gebruik gemaakt worden van de verschillende gemeenschappelijke ruimtes zoals een gemeenschappelijke keuken en living, een ontmoetingsruimte, een wellness- en snoezelruimte, een fitnessruimte en een ontspannende ontmoetingsruimte.

De grote tuin met terras, fietsenstalling en een kippen- en konijnenren zorgen voor de nodige ontspanning.

Inschrijvingsvoorwaarden

De cliënt dient over een officiële diagnose ASS te beschikken. Er mag bijkomend een mentale, motorische of andere problematiek aanwezig zijn. Bij een bijkomende mentale beperking, wordt een matig mentale retardatie als ondergrens gehanteerd. Cliënten met bijkomende gedragsproblemen (GES) vangen we niet op.

De bewoner moeten een bijdrage leveren aan de personeelskosten voor het begeleidend en verzorgend personeel dat instaat voor de woon –en dagondersteuning. Deze bijdrage dient in verhouding te staan tot de ondersteuningsbehoefte. Deze bijdrage kan betaald worden vanuit een Persoonsvolgende Budget (PVB) of vanuit andere of eigen middelen.

Daarnaast moeten zij een voldoende hoog (vervangings-)inkomen hebben om de leef- en woonkosten te kunnen betalen.

Meer informatie?

Neem contact op met Residentie Vijverplein via het contactformulier of via 089 56 98 00.

bottom of page